Mørtel til indendørsbrug

Mørtel indendørsbrug

Mørtel er en bindingsmateriale og hertil kan der være mange situationer, hvor denne er nødvendig. Det kan være, hvis du skal fuge op til nogle vinduer, en ny dør eller lapper huller i en væg ved fraflytning af en lejlighed. Der er mange situationer, og derfor findes mørtel i mange forskellige former, alt efter hvor det skal anvendes. Pudsemørtel og strandsandsmørtel er to typer mørtel, som ofte anvendes indendørs. Pudsemørtel er også kendt som almindelig mørtel til daglig brug, og her menes indendørs brug, hvor der blot skal lappes nogle huller eller fuges ud fra et fundament.

Disse mørtelblandinger er mere finere end eksempelvis bakkemørtel, som benyttes ved opmuring af murværker til bygninger og større facader. Man køber en pose mørtel ved ens lokale byggemarked, og så blandes denne op med vand og lidt sand, indtil man opnår en pasta form, hvilket er en tyktflydende blanding, som er meget klæbrig. Denne størkner indenfor kort tid, og skal derfor påføres umiddelbart efter fremstillingen. Alt afhængig af blandingen og hvilket type mørtel der er tale om, så skal denne have lov at sidde i et til flere døgn, for at størkne fuldstændig og opnå den maksimale bindeevne.

Brug mørtel indendørs til

Mørtel er et nemt materiale at arbejde med, og ved indendørs brug, som eksempelvis ved lapning af huller i en væg efter søm og skruer, så skal der ikke anvendes særlig meget mørtel. Man benytter ofte en lille spatel eller blot en pegefinder, og så påfører man forsigtigt mørtlen i huller, og fylder dette godt ud. Når det så er størknet, kan man forsigtigt pudse dette af, og efterfølgende male henover, så man opnår den samme væg, som tidligere. Mørtlen smitter ikke meget af, netop fordi den består af fine sandkorn, som kan pudses af. Den skal dog stadig påføres forsigtigt, så man ikke opnår små pletter, som i værste fald vil være synlig.