Hvilke sten til terrassen?

Står du med tanker om at bygge en ny terrasse til dit hus? Så venter der dig et spændende projekt med mange muligheder. At bygge en fliseterrasse er ikke bare ordnet på en weekenden, men kræver tid, både før og under byggeprocessen.

Du skal først og fremmest gøre op med dig selv, hvilke fliser du vil bruge. Fliser er ikke bare en række sten, som danner din terrasse. De er meget mere end det. De giver hele din terrasse det generelle udseende, og det er dem, som alle vil lægge mærke til, når man træder ud på den. Derfor skal du overveje, om du vil have herregårdssten, S-formet sten eller en hel tredje belægningssten. Dernæst skal du overveje, om de skal være sorte, grå, formede, firkantede, kvadratiske, høje eller smalle. Der er utrolig mange overvejelser, som skal gøres, og det kan både være spændende og en smule uoverskueligt, hvis man ikke bruger den fornødne tid på det. Forberedelsen er vigtigt, da man helst ikke skal ende med at købe en række sten, for så at lægge dem og fortryde en uge senere.

Herregårdssten og fliser er mest brugte

Der findes utrolig mange typer fliser, og derfor kan det være en god idé at gøre nogle overvejelser omkring udseendet. Skal det være enkelt, klassisk eller indeholde mange mønstre, former og figurer? Du kan jo eventuelt finde inspiration hos dine venner, naboer eller hos det lokale byggemarked.

Betonfliser og herregårdsfliser er blandt de mest anvende, og her kan du få dem i mange forskellige mål og former, både firkantede og runde. Samtidig får du mulighed for at lægge dem efter ønske, evt. blande dem med almindelige sten eller flintesten. Mulighederne er mange, og derfor handler det blot om, at du bliver inspireret, får tænkt projektet igennem og finder det helt rigtige valg til din kommende terrasse.