Byg din egen Terrasse

Hvordan bygger jeg en terrasse baseret på sand og grus? Vi hjælper dig med denne quick-guide!

Først bør du afgrænse det område, hvor du ønsker din terrasse. Fjern det øverste lag græs, og skitsér områder. Hvis du ønsker rette vinkler, bør du sikre dig, at de er præcis 90 grader.

Herefter bør du lægge en ukrudtsdug i bunden af området, så mælkebøtter og ukrudter ikke vokser imellem fliserne.byg terasse

Når dette er gjort, skal du lave en ramme rundt om området, så der er plads til en kantafgrænsning. Bank kantafgræsningen godt i jorden.

Når dette er gjort kan du fylde det første lag grus i. Sørg for, at det er helt plant i samme niveau.

Hefefter er det tid til at fylde sand i. Du hælder blot dit sand ovenpå dit grus. Igen er det vigtigt at sørge for, at dette niveau er helt plant, så du ikke får forskydninger og revner i de fliser eller sten, du vælger til at ligge øverst. Når dette er gjort, er det tid til at lægge ens sten og/eller fliser ovenpå. Der er masser af mønstre og måder at lægge ens sten på. Det vigtigste er, du vælger den, du synes er flottest. Sørg altid for, at de ligger tæt på hinanden, men med et lille mellemrum, så de er stabile, når du er færdig. Imens du lægger disse sten, bør du have dine knæ i sandlaget fremfor på stenene, da de endnu ikke er helt stabile. Sandet er nemlig nemmere at få lige igen i stedet for, du skal rette på stenene.

Når du har gjort dette, er det faktisk bare om at hælde lidt sand på den færdige konstruktion.

Dette skal fejes ud i et tyndt lag omkring stenene, så sandet virker som et bindeled imellem de forskellige sten.

Der er utallige måder at anlægge terrasse på. Sørg derfor at undersøge hvor meget sand og grus, du skal bruge til netop din terrasse.