Olie i indkørslen

Øv! De fleste af os kender det sikkert; oliepletter på ens fliser i indkørslen.fjern olie indkørsel

Selve de nyeste og dyreste biler kan komme til at lække oliepletter på ens indkørsel. Det er brandærgerligt, og specielt hvis man lader olie være i alt for lang tid, vil den til sidst være meget svær at fjerne. Derfor bør man tage handling hurtigst muligt, når man opdager en eller flere oliepletter på ens fliser i indkørslen, uanset om det er betonfliser, belægningssten eller lignende. Det vigtigste er dog, at man bruger nogle produkter, der er relativt skånskomme, da man ellers risikerer, at ens sten eller fliser bliver misfarvede. Såfremt dette sker, er det næsten umuligt at gøre noget, og man skal derfor vænne sig til en misfarvet indkørsel.

Heldigvis er der nogle produkter, der ikke er gift for ens indkørsel, ligesom de er effektive til at fjerne oliepletter og andet skidt. Vi giver jer de allermest populære her, så du kan få rene fliser!

Sådan gør du

Først bør du prøve at fjerne så meget af olien som muligt med papir eller klud.

Metode 1 går ud på at hælde kattegrus på stenen. Gnub dit kattegrus godt på stenen, så det har mulighed for at absorbere olien. Fjerne det kattegrus, du har lagt, og gentag mindst én gang.

En anden, og mere velkendt, metode er at bruge cola. Her skal du blot hælde colaen ud på stenen, skrubbe godt med en stiv børste og gentage processen et par gange. Til sidst bør olien være fjernet.

En tredje metode, der måske også er den, der ligger mest til højrebenet, er såkaldt oliefjerner. De fleste byggemarkeder og håndværkerforretninger har en form for oliefjerner. Denne skal blot sprayes på flisen, gnubbes lidt, hvorefter du lader den sidde nogle minutter. Olien vil løbende fordampe, og de sidste resten kan du fjerne med en klud.