Anlæg din egen havesti

I denne artikel vil vi lære dig et par tips og tricks til hvordan, du anlægger en sti i din have.anlæg havesti

  1. Først bør du finde ud af, hvor denne sti skal være. Overvej, hvordan du bruger din have, og derfor hvor det vil være relevant at have et stisystem.
  2. Når du har gjort dette, bør du afmærke den ønskede sti med træstave og sejlgarn, så du får en endelig skitse. Stier kan være lige og snoede, hvorfor det er en god ting at få afmærket.
  3. Når du har skitseret stien, bør du opmåle denne. Du skal ganske enkelt finde stiens areal, så du ved, hvor mange fliser der skal bruges. Køb gerne et par fliser for mange, så du har råd til at klokke lidt i det. Dertil bør du også købe sand og grus til anlæggelsen.
  4. Grav cirka 20 centimeter ned, så der er plads til de forskellige lag.
  5. Læg en base af grus på ca. 10-15 centimeter. Dette lag skaber stabilitet og et godt fundament. Sørg endvidere for, at det er kompakt.
  6. Læg dine fliser. Fliser kommer i utallige former, farver og størrelser. Vælg derfor et design fra start, du kunne tænke dig, og sørg for at være konsistent med dette design, så du ikke afviger.
  7. Hæld sand henover fliserne. Fej denne sand henover fliserne, så de fylder ud imellem rillerne. Sandet vil fungere som bindeled imellem fliserne og sørge for, de ikke skrider ud.
  8. Inspicér og rengør fliserne. Sørg for, at alt er, som det bør. Brug eventuelt mere sand, hvis nødvendigt.
  9. Nyd din nye sti! Tillykke. Du har lavet en sti helt på egen hånd.

Havefliser kræver heldigvis minimal vedligeholdelse, men sørg alligevel for, at de er rene og flotte løbende, så der ikke opstår problemer på et tidspunkt.